När man går en riktig vintervecka till mötes med minusgrader i hela landet satsar jag på en riktigt mustig gryta. Köttgrytan tar ganska lång tid att laga, gör den förslagsvis dagen innan ni skall äta den och värm den långsamt så smakar den bäst.
Krämig pasta med räkor, rosépeppar och dillfrön
Mustig vintergryta
Måns strömming
Chili con carne - My way
Kycklinggryta med dadlar
Inköpslista för veckans middagar
1 burk krossade tomater
1 burk kidneybönor
dillfrön
rosépeppar
1 pkt tacokrydda
1 röd paprika
1 röd chilifrukt
2 broccolistånd
1½ kg potatis
1 rödlök
2 gula lökar
10 smålökar
1 kruka salvia
1 kruka persilja
2 palsternackor
1 squash
4 morötter
250 g jordärtskockor
1 citron
6 dadlar
500 g färsk pasta
1 pkt gräddfil
1 pkt färdig ostsås
1 pkt vispgrädde
1 pkt matlagningsgrädde
400 g skalade räkor
600 g strömmingfilé
800 g grytbitar av nöt
500 g kycklinglårfilé
400 g nötfärs
1 flaska rött vin
ev färsk rosmarin
ev 1 burk jalapeños
grönsaker att servera till de olika rätterna
Lycka till!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar